· 

Choco pinda blokjes

Choco pinda blokjes

Ik vind het altijd heerlijk om koolhydraatarme kookboeken en food magazines te lezen uit andere landen. Dit recept heb ik gespot in een Engels tijdschrift, het wordt daar fudge genoemd. Heb hem iets aangepast, omdat het me niet lukte om ze in een keer goed te krijgen! ;-) Na het zelf experimenteren kan ik zeggen dat het een echte quilty pleasure is geworden! Smullen maar! (twee blokjes als tussendoor momentje!)

Benodigdheden:

100 gram pure chocolade (minimaal 80%)

200 gram kokosmelk (alleen het vaste deel daarvan)

2 el kokosolie

4 el pindakaas (van 100% pinda’s)

½ el cacaopoeder 

1 tl-vanille extract

Ijsblokjes vorm (12 stuks)

Zo maak je het:

1.      Doe de helft van de chocoladereep in een steelpannetje en warm het zachtjes op.

2.     Als de chocolade is gesmolten voeg je 1 eetlepel kokosolie toe en meng alles goed door elkaar heen.

3.     Giet het chocolademengsel in een ijsblokjes vorm met 12 vlakjes. Probeer het gelijk te verdelen.

4.     Maak het steelpannetje schoon en verhit het harde gedeelte van de kokosmelk uit het blik. Voeg ook het andere deel van de chocolade reep toe.

5.     Voeg daarna de 1 eetlepel kokosolie, samen met de cacaopoeder en vanille extract. Zet het vuur uit en voeg de pindakaas toe.

6.     Maak er een mooi glad beslag van. Door de verwarming van de pindakaas kan het wat gaan klonteren, zet daarom het vuur uit als je de pindakaas toevoegt.

7.     Giet nu dit mengel over de chocolade die je al in de ijsblokjes hebt gegoten. Zelf doe ik dit altijd met een theelepeltje om alle cupjes mooi te vullen.

8.     Zet het een paar uurtje in de vriezer en je choco pinda blokjes zijn klaar om te eten (twee stuks voor een tussendoor momentje! Ik steek de blokjes altijd uit door met een klein vorkje alle zijden los te maken en je hebt een heel blokje zoals op de foto! ;-)

9.   Bewaar je choco pinda blokjes daarna in de diepvries. Als je ze wilt eten, dan druk je 2 blokjes uit de ijsblokjes vorm en laat ze even iets ontdooien. In de koelkast bewaren kan ook, dan iets minder lang houdbaar en dan zijn ze iets zachter.

Tip:

Er zijn zoveel soorten kokosmelk, sommige zijn heel vloeibaar en andere mooi vast. 

 

Zelf gebruik ik deze en gebruik dan het bovenste vaste deel:

Van het tweede mengsel houd ik altijd teveel over. Wat ik dan doe is: nog 12 blokjes maken. Heb meestal wel wat voorraad pure chocolade in huis en maak dan nog een beetje van het eerste mengsel en bewaar dan uiteindelijk 24 blokjes in de diepvries!

Laat je hieronder weten wat je ervan vindt?

Wil je gratis het koolhydraatarme weekmenu bestellen?

Reactie schrijven

Commentaren: 0