Kabeljauwburger met friet van knolselderij

Vanaf fase 2A!

 

Ingrediënten:

 

150 g kabeljauwfilet

200 g knolselderij

0.5 ei, geklopt

1 stengel lente-ui, gesnipperd

0.5 teentje knoflook, geperst

Partje citroen

1.5 el olijfolie

Cayennepeper

Gemalen komijnzaad

0.5 tl verse dille

Zeezout

Zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 220 °C of gebruik de airfryer. Snijd de knolselderij in dunne frietjes en leg ze op een bakplaat. Meng de frietjes met 1 eetlepel olijfolie, een beetje cayennepeper, komijnzaad en zeezout en schuif ze voor circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de frietjes af en toe om.

Dep ondertussen de kabeljauw droog en snijd in kleine stukjes. Meng ze in een grote kom met de lente-ui, knoflook, dille, het ei en een snufje zout. Kneed hier met je handen een stevige burger van en gebruik een bakring of een lepel om deze mooi rond te maken. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de burger in circa 8-10 minuten gaar op middelhoog vuur. Besprenkel met wat citroensap en serveer met de knolselderijfrietjes.

 

Tip: lekker met zelfgemaakte tzatziki.

Voedingswaarde per portie:

 

364 calorieën

11.3 gram koolhydraten

18.3 gram vet

33.6 gram eiwitten