· 

Brood en broodproducten - in een koolhydraatarme levensstijl

Brood en broodproducten

Kan ik brood blijven eten in een koolhydraatarme levensstijl?

Dat is een vraag die ik vaak krijg. Als jij onder de 50 gram koolhydraten per dag wil blijven om in de vetverbranding te blijven, kun je het beter niet doen.


Gemiddeld bevat een sneetje volkorenbrood 14 gram koolhydraten. Een goed alternatief is koolhydraatarm brood, gemiddeld bevat deze per sneetje tussen de 5 en 7 gram koolhydraten.


De AH heeft ook heerlijke koolhydraatarme crackers van het merk: Tasty Basics met gemiddeld per cracker: 4 gram koolhydraten.
Je kunt zelf ook crackers maken van lijnzaad, binnenkort komt mijn recept online. Zelf brood bakken is ook een optie met bijv. amandelmeel of kokosmeel.

De bakker en bijna alle supermarkten hebben tegenwoordig koolhydraatarm brood. Mijn eigen favoriet is de Sportknip van de Dirk van den Broek en verkrijgbaar op de markt bij bakkerij 't Stoepje. Per sneetje bevat het nog geen 4 gram koolhydraten en smaakt echt heerlijk!!

Alternatieven voor brood in koolhyddraatarme levensstijl

Het zit er helemaal ingebakken. Tussen de middag een lekker bammetje! Brood is bijna niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het is ook ontzettend lekker, vers brood van de bakker. Helaas zit er in brood veel koolhydraten. Je kunt hier echt een opgeblazen gevoel van krijgen.

 

Echter, er zijn echt andere heerlijke alternatieven voor brood. Maak eens een lekkere omelet met groenten. Wok bijv. wat champignons en spinazie, omeletje in de pan en wat peper en zout. Of een heerlijke zelfgemaakte salade met komkommer, tomaat, fetakaas, een gekookt eitje en biefstukje. Mogelijkheden te over.

probeer het een week en download hier het gratis koolhydraatarme weekmenu

Direct lid worden van de club? DAt kan natuurlijk ook!

Lekker in je Vel Club

  • Iedere week een nieuw koolhydraatarm weekmenu met nieuwe recepten.
  • Toegang tot de besloten veilige community waar je vragen kunt stellen, recepten kunt delen en kunt sparren met andere leden. 
  • Een lijst met voedingsmiddelen / boodschappenlijst.
  • Online coaching van mij als voedingsdeskundige en gewichtsconsulent via de community website en community app.

€ 7,50

Reactie schrijven

Commentaren: 0