· 

Ontbijtgranen

Ontbijtgranen

Mijn moeder zei vroeger altijd, je moet goed ontbijten voordat je deur uitgaat. Dat is natuurlijk ook zo, alleen de hedendaagse ontbijtjes bevatten veel suikers / koolhydraten. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je verbranding wordt geactiveerd. Als ik terug denk aan vroeger dan herinner ik me de brinta pap, boterhammen en beschuiten. Tegenwoordig zijn de muesli en cruesli ook niet meer weg te denken uit ons dagelijkse ontbijtritme. Wat kan ik dan het beste eten als ik koolhydraatarm wil ontbijten?

 

Hieronder even kort overzichtje van deze ontbijtjes:

Welke keus koolhydraatarme ontbijtjes?

Muesli
Muesli bestaat vooral uit granen in de vorm van vlokken. Denk aan speltvlokken, havervlokken, roggevlokken, gerstvokken en tarwevlokken. Vaak wordt er gedroogd fruit, zoals rozijnen, cranberry’s etc. aan toegevoegd. Ook noten, chocola, kokosrasp, kaneel of andere smaakmakers kunnen in de muesli verwerkt zijn. Muesli is in principe ongezoet en wordt niet geroosterd. Door de ingrediënten dus niet echt koolhydraatarm.

 

Cruesli
Cruesli is geoliede en gesuikerde variant van muesli. Door aan het mengsel olie, boter, suiker, honing of een andere suikervervanger toe te voegen gaat het een beetje ‘klonteren’. Ook aan cruesli worden vaak noten, gedroogd fruit etc. toegevoegd. Cruesli bevat al met al nog veel meer koolhydraten dan muesli.

 

Granola
Granola is de in de oven geroosterde cruesli en dus nog krokanter. Het wordt gezien als de gezondere versie en is meestal eigengemaakt.

probeer het een week en download hier het gratis koolhydraatarme weekmenu

Direct lid worden van de club? DAt kan natuurlijk ook!

Lekker in je Vel Club

  • Iedere week een nieuw koolhydraatarm weekmenu met nieuwe recepten.
  • Toegang tot de besloten veilige community waar je vragen kunt stellen, recepten kunt delen en kunt sparren met andere leden. 
  • Een lijst met voedingsmiddelen / boodschappenlijst.
  • Online coaching van mij als voedingsdeskundige en gewichtsconsulent via de community website en community app.

€ 7,50

Reactie schrijven

Commentaren: 0