· 

Koolhydraatarme zeevruchten courgette marinara

zeevruchten courgette marinara

Ik hou erg van pasta, maar het liefst kies ik voor de koolhydraatarme variant. Een van mijn favoriete manieren om dat te doen, is door de pasta te vervangen door courgettinoedels! Ik gebruik een spirelli om mijn zoodles te maken en het is heel snel klaar. Wil de rest van het gezin wel gewoon pasta eten, dan hoef je niet alle pasta te vervangen. Je kunt dan de helft van de hoeveelheid spaghetti te maken die je normaal zou koken en courgettinoedels toe voegen!

Naast pasta ben ik ook dol op zeevruchten. Lekkere mosselen, garnalen, allerlei soorten vis, vooral zalm. Toen ik klein was en we naar een Italiaans restaurant gingen, zou ik altijd iets bestellen met zeevruchten zoals mosselen in tomatensaus of pizza met zeevruchten bovenop. Het is absoluut een van mijn favoriete dingen om te eten! Ik denk dat het beste visgerecht dat ik ooit heb gegeten Machas la parmesana is. Gebakken Chileense zoutwater-kokkels gegarneerd met Parmezaanse kaas en boter.

Voor mijn zeevruchten Courgette Marinara heb ik bevroren zeevruchten gebruikt, het is al voorgekookt en je hoeft het alleen te ontdooien. Door de zeevruchtenmix slechts 1 minuut en vervolgens 2 minuten in de saus te koken, voorkom je dat deze te gaar wordt.

Ingrediënten:

2 courgettes

300 gr gemengde zeevruchten (bijv. van de AH)
2 teentjes knoflook fijngehakt
1/2 kopje in blokjes gesneden witte ui
2 kopjes tomaten passata
1/2 theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
2 el fijngehakte verse basilicum

2 el olijfolie
Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het:

  1. Verhit 1 el olijfolie in een grote bakpan op hoog vuur.
  2. Voeg de zeevruchten toe en kook 2 minuten.
  3. Doe in een kom en zet opzij.
  4. Verhit in dezelfde pan 1 el olijfolie op middelhoog vuur.
  5. Voeg de in blokjes gesneden uien toe en bak 2-3 minuten, onder af en toe roeren, totdat de uien zacht en doorzichtig zijn.
  6. Voeg fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  7. Voeg de tomatenpassata, zout en peper toe en roer dit.
  8. Kook tot de saus suddert.
  9. Zet vervolgens het vuur laag tot middelhoog en laat de saus nog ongeveer 15 minuten sudderen.
  10. Proef en pas kruiden indien nodig aan.
  11. Voeg de spiraalvormige courgette en de zeevruchten toe, meng tot alles gelijkmatig bedekt is met saus.
  12. Blijf 2-3 minuten koken tot de courgettinoedels enigszins zacht zijn.
  13. Strooi de Parmezaanse kaas er overheen en serveer het gerecht.

Bon appétit!

 

- Angela

probeer het een week en download hier het gratis koolhydraatarme weekmenu

Direct lid worden van de club? DAt kan natuurlijk ook!

Lekker in je Vel Club

  • Iedere week een nieuw koolhydraatarm weekmenu met nieuwe recepten.
  • Toegang tot de besloten veilige community waar je vragen kunt stellen, recepten kunt delen en kunt sparren met andere leden. 
  • Een lijst met voedingsmiddelen / boodschappenlijst.
  • Online coaching van mij als voedingsdeskundige en gewichtsconsulent via de community website en community app.

€ 7,50

Reactie schrijven

Commentaren: 0