· 

Koolhydraatarme courgette lasagne

Ingrediënten:

 • 250 gram mager rundertartaar
 • 400 gram tomatenblokjes (blik)
 • 250 gram champignons, in plakjes
 • 1 courgette
 • 1 prei, in ringen gesneden
 • 1 rode ui
 • 1/2 rode peper
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels geraspte kaas 30+
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak dunne lange plakken van de courgette met een kaasschaaf. Maak de champignons schoon met een borsteltje (of doekje). Snijd de onderkant van het steeltje eraf en snijd in plakjes. Snijd de prei in ringen en snipper de rode ui.

Verhit wat olijfolie in een wok en rul de tartaar gaar. Voeg de knoflook, paprikapoeder, rode peper en wat peper en zout naar smaak toe. Bak de ui mee en voeg de rest van de groenten (behalve de courgette en tomatenblokjes) toe wanneer de ui glazig is. Bak de groenten ca. 4 minuten mee.

Voeg de tomatenblokjes toe en proef of de saus genoeg op smaak is, mocht dit niet zo zijn dan kun je nog wat extra groenten toevoegen. Laat de saus nog ongeveer 10 minuten pruttelen.

Pak de ovenschaal en verdeel wat van de saus over de bodem. Leg hier wat plakjes courgette bovenop en voeg dan weer een laagje saus toe. Herhaal dit tot de plakjes courgette op zijn. Eindig met een laagje saus. Strooi nu wat geraspte kaas over de lasagne en zet de schaal ca. 20 minuten in de oven. Verdeel de lasagne over 2 borden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0