· 

Suiker succesvol vervangen met een natuurlijke oplossing: Sukrin

Zoetstoffen, hoewel ik ze liever niet gebruik ontkom ik er gewoon niet aan in een koolhydraatarm menu. In home made gebak zoals taart, koek of cake heb je ze echt nodig. Er zijn verschillende suikervervangers maar Sukrin of Stevia zijn naar mijn idee de beste zoetstofoplossingen. In dit blog vertel ik je meer over de voordelen van Sukrin.

Waar m’n twijfel vandaan komt? In een koolhydraatarm menu eet je het liefst geen suiker. Een kwestie van afkicken dus, ook van de zoete smaak die natuurlijk wel bij zoetstof hoort. Verder lopen de meningen over het effect van zoetstoffen op je lichaam uiteen. Gelukkig heb ik inmiddels een zoetstof gevonden waar ik me prettig bij voel: Sukrin. Ik leg je uit waarom.

Sukrin: fijne voordelen

Het voordeel van Sukrin is dat het dicht bij de vertrouwde smaak van suiker komt. Andere zoetstoffen zorgen soms voor een wat bittere nasmaak. En, Sukrin heeft geen effect op je bloedsuiker. Het wordt niet in je lichaam opgenomen, je plast het gewoon weer uit.

Voeding of frisdranken met zoetstof, je proeft het al vlug. Het is lastig te omschrijven maar het is vaak een wat vlakke, bittere smaak die lang in je mond blijft hangen. Zeker bij baksels met zoetstoffen kan je een bittere nasmaak proeven. Sukrin+ lijkt qua smaak op suiker en is ook prima te gebruiken in je koffie en thee.

Een natuurlijk en zuiver product

Suikervervanger Sukrin bestaat uit de natuurlijke stof erythritol. Deze stof komt voort uit de fermentatie van glucose uit mais. De manier waarop erythritol in Sukrin wordt verwerkt maakt het wat mij betreft zo’n fijn product. Ik heb daarom de voordelen van Sukrin voor je onder elkaar gezet:
•    Het is een koolhydraatarm ingrediënt;
•    De oorsprong is helemaal natuurlijk;
•    Het bevat bijna geen calorieën;
•    Sukrin is geschikt voor mensen met diabetes;
•    Het gaat om een veilig en zuiver product.

Sukrin heeft verschillende producten in het winkelschap, zoals Sukrin+ om mee te bakken of voor in de koffie en thee. Verder zijn er: Sukrin Melis als vervanger van poedersuiker, Sukrin Gold als vervanger van basterdsuiker en Sukrin Organic Bio, de biologische variant.

Misschien twijfel je nog een beetje maar ik daag je uit om het te proberen in bijvoorbeeld je yoghurt, koolhydraatarme kruidnoten - met de Sint onderweg - of je koolhydraatarme muffins. Laat je me weten hoe het je smaakt?

Reactie schrijven

Commentaren: 0