Koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten · 19. september 2019
Zaden, waarom zijn ze supergezond? In zaden zitten allerlei belangrijke omega3 vetzuren waarvan de meeste mensen denken dat ze alleen in vis zitten. Zaden bevatten net als noten veel gezonde enkelvoudige vetten, vitamine E en vezels. Zaden en pitten zijn kleine verborgen schatten die boordevol goede eigenschappen bevatten. Zo zou het nuttigen van zonnebloempitten en hennepzaadjes de kans op hart- en vaatziekten kunnen verkleinen.

Koolhydraatarm eten · 18. september 2019
Zeevruchten Courgette Marinara, een geweldig snel en gemakkelijk te maken gerecht! Het vervangen van normale pasta door courgette noedels (zoodles) is een geweldige manier om gezonder te eten en geheel koolhydraatarm.

Koolhydraatarm eten · 18. september 2019
Wil jij letten op je koolhydraten, maar houd je ook van een lekker bammetje op z’n tijd? Maak dan dit recept voor courgettebrood! Super lekker en 100% koolhydraatarm. Smullen maar!

Koolhydraatarm eten · 17. september 2019
Koolhydraatarm eten: niet minder maar anders eten. Een koolhydraatarm menu, dat is eten op een andere manier. Anders eten ja, maar hoe? Je gaat je menu anders samenstellen, van ‘s ochtends tot ‘s avonds. Gelukkig hoef je het niet allemaal zelf uit te dokteren. In ons weekmenu vind je recepten waarin de verhoudingen helemaal kloppen. Zo is het heel gemakkelijk om al vandaag met je koolhydraatarme menu te beginnen. Doe je mee?

Koolhydraatarm eten · 12. september 2019
Fruit bestaat voornamelijk uit water en fruitsuikers en is dus koolhydraatrijk. Er zijn fruitsoorten die je gerust in een koolhydraatarme leefstijl kunt eten: Onderstaande lijst bevat fruitsoorten die weinig koolhydraten bevatten. Wanneer je koolhydraatarm eet is het dus raadzaam om bij het eten van fruit voor deze fruitsoorten te kiezen: Aardbeien Avocado Blauwe bessen Bramen Frambozen Olijven Een handige stelregel die wel wordt toegepast is: Eindigt de fruitsoort in het Engels op berry, dan...

Koolhydraatarm eten · 12. september 2019
Waarschijnlijk de belangrijkste voedselgroep tijdens een koolhydraatarme leefstijl. Veel groente zijn van nature laag in koolhydraten en hoog in vitaminen en mineralen. Toch kan er qua aantal koolhydraten wel degelijk verschil in zitten. Vooral groenten die boven de grond groeien zijn laag in koolhydraten.

Koolhydraatarm eten · 12. september 2019
Peulvruchten zijn zaden of de zaden met hun omhulsel. Onder peulvruchten worden gerekend: bruine, witte en zwarte bonen kapucijners kievitsbonen (borlotti) limabonen linzen kikkererwten nierbonen (kidneybonen) sojabonen Ook doperwten en sperziebonen zijn officieel peulvruchten, maar qua gezondheidseffecten lijken ze meer op groente. Ze bevatten namelijk in tegenstelling tot andere peulvruchten vitamine C en worden als groente gebruikt. Grofweg kun je zeggen: eet je het vers (niet uit blik) en...

Koolhydraatarm eten · 12. september 2019
Over de nadelen van witmeel en witte rijst is genoeg bekend. Maar wat zijn de alternatieven? Volkoren? Volkoren graanproducten zijn gemaakt van de hele (vermalen) graankorrel. Denk aan volkorenbrood, volkorenpasta, zilvervliesrijst, bulgur en volkoren couscous. Ook in volkoren producten zitten nog aardig wat koolhydraten. Ben jij met een koolhydraatarme levensstijl bezig, dan kun je deze beter vermijden. Maar wat zijn dan de alternatieven? Hieronder wat tips en ideeën, waardoor je het kan...

Koolhydraatarm eten · 12. september 2019
Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je verbranding wordt geactiveerd. Muesli is in principe ongezoet en wordt niet geroosterd. Door de ingrediënten dus niet echt koolhydraatarm. Ook aan cruesli worden vaak noten, gedroogd fruit etc. toegevoegd. Cruesli bevat al met al nog veel meer koolhydraten dan muesli. Granola is de in de oven geroosterde cruesli en dus nog krokanter. Het wordt gezien als de gezondere versie en is meestal eigengemaakt.

Koolhydraatarm eten · 12. september 2019
Kan ik brood blijven eten in een koolhydraatarme levensstijl? Dat is een vraag die ik vraag krijg. Als jij onder de 50 gram koolhydraten per dag wil blijven om in de vetbranding te blijven, kun je het beter niet doen. Een goed alternatief is koolhydraatarm brood of koolhydraatarme crackers of maak eens een omelet met lekkere groenten.

Meer weergeven